In de media

 • duocolumn1

  In gesprek op de BouwCampus, een duo column

  Nico gaat ingesprek met Wim Pullen over hoe we de sector ten positieve kunnen beinvloeden  op het gebied van duurzaamheid en vakmanschap.

  Lees verder
 • foto De Aannemer 103x113

  Building Changes staat voor verandering.

  Een projectbureau dat bouwbedrijven in de praktijk bijstaat met het zo goed mogelijk van de grond krijgen van nieuwe samenwerkingsvormen, het toepassen van nieuwe producten en nieuwe technieken. Dat is het dit jaar gestarte Building Changes in een notedop. "We kennen de wereld goed en dat is een voordeel". Lees verder (PDF). Bron: De Aannemer, november 2013.

  Lees verder
 • otib (103 x 103)

  "Morgen begint vandaag"

  Morgen begint vandaag is het tweede themanummer van OTIB Trendfiles en gaat over de toekomst. Een toekomst waarin maatschappelijken thema's als duurzaamheid, energiebesparing en comfortabel leven volop kansen lijken te bieden aan innovatieve installateurs. Er zijn echter ook ontwikkelingen gaande die alle bedrijven raken. Ontwikkelingen die gewoon doorgaan, ondanks de gevolgen van de recessie waar veel bedrijven nu mee kampen. De klant verandert en wil een maatwerkoplossing in plaats van een standaardproduct. De verhouding tussen partners binnen de bouwkolom krijgt andere vorm en inhoud. Op de arbeidsmarkt zien we dat vergrijzing en ontgroening zorgen voor krapte op de arbeidsmarkt. En de arbeidsrelatie tussen werknemers en werkgevers wordt anders ingevuld. Lees hier het themanummer.

  Lees verder
 • bouwbelang logo 2

  BouwBelang: Luid en duidelijk 

  BouwBelang vertelt luid en duidelijk het mkb-verhaal. Confronterend en kritisch als het moet, maar altijd opbouwend en constructief. Een platform voor meningen en meningsvorming (bekijk hier alle edities van Bouwbelang). Een blad dat de lezers blijft boeien, doordat de inhoud gaat over zaken die hem werkelijk interesseren en hem verder brengen bij de uitoefening van zijn vak. Inspirerende en stimulerende informatie.

  Lees verder
 • Artikel-Cobouw-04-09-2013

  Vernieuwing niet met praten, maar dóén

  Er zijn genoeg praatclubjes over vernieuwing van de bouwsector. En er komt hier en daar zeker wat van de grond. Maar het kan nog veel beter, vindt Building Changes. Vernieuwing moet je meer doen dan dan erover praten, lijkt de slogan te zijn.

  Lees verder (PDF). Bron: Cobouw, woensdag 4 september 2013.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Lees verder
 • cobouw-artikel.JPG

  Gebruikers en winst steeds belangrijker in bouwproces

  “De overheid heeft beloofd om honderd procent duurzaam in te kopen. Maar dat kan helemaal niet,” stelt René de Kwaadsteniet, secretaris innovatie bij de Aannemersfederatie Nederland Bouw en Infra en nauw betrokken bij Duurzaam GWW. Je moet als opdrachtgever wel heel goed weten wat je wilt om volledig duurzaam in te kopen, aldus De Kwaadsteniet. “Als je naar een restaurant gaat neem je ook geen menu met recepten mee”, citeert hij de Delftse hoogleraar Hennes de Ridder. Lees verder (PDF). Bron: Cobouw, vrijdag 28 juni 2013.

  Lees verder
 • artikel

  Building Changes daagt ondernemers uit tot innovatief denken

  Mkb-bouwondernemers, opgelet! De bouw verandert in rap tempo. Wie dat als een uitdaging ziet, kan zich vanaf heden laten bijstaan door Building Changes. Een organisatie die samen met u projecten zoekt om vernieuwende ideeën in de praktijk te brengen. Geen praat-club, maar een doe-club.

  Nieuwe samenwerkingsvormen, geïntegreerde contracten, de oriëntatie op de eindgebruiker, transparantie, goedkoper, sneller, beter… Het zal niemand ontgaan zijn dat de bouwkolom in beweging is. Al zeker twintig jaren wordt er gepraat over veranderingen zonder dat de noodzaak daartoe werd ingezien. Maar de structurele crisis waarin de bouw verkeert, maakt soms pijnlijk zichtbaar dat de handen uit de mouwen moeten voor bedrijfscontinuïteit en behoud van werkgelegenheid in de bouwnijverheid. Dat is de uitdaging waar mkb-bouwondernemers in deze tijd voor staan. In de bouwtoekomst is er plaats voor proactieve mkb’ers die gezamenlijk producten en diensten aanbieden waar de samenleving op zit te wachten. De tijden dat de opdrachten zonder noemenswaardige inspanning binnenstromen is voorgoed voorbij.

  Lees verder (PDF). Bekijk hier de gehele editie van Bouwbelang (nummer 1, 2013).

  Lees verder