-->

Bouwen aan verandering

Twee jaar Bouwagenda

13:00 - 18:00
11 april 2019

Zuiderstrandtheater, Den Haag

Locatie: Zuiderstrandtheater, Houtrustweg 505, 2583 WB Den Haag

Tijdstip: 13.00 – 18.00 uur

 

Klimaatadaptatie : Twee Jaar Bouwagenda

Twee jaar Bouwagenda: op ons evenement zullen we stil staan bij de hoogtepunten van het afgelopen jaar en de speerpunten voor de komende periode. We willen u tijdens ons evenement inspireren met onder andere interessante workshops en sprekers. Ook willen we u handelingsperspectief bieden. Want alleen kan de Bouwagenda de revolutie in de bouwsector niet op gang houden. Daar hebben we u voor nodig!

Deelsessie Klimaatadaptatie

De gevolgen van de klimaatverandering worden merkbaar. Veel zomerse dagen met weinig tot geen neerslag, worden afgewisseld met korte en hevige buien. De inrichting van onze openbare ruimte is onvoldoende voorbereid op deze verandering. En dat leidt tot zorgen en mogelijk overlast bij de inwoners van Nederland. Niets doen is geen optie en dat er iets moet gebeuren is onweerlegbaar. Maar wat er dan gedaan moet worden en waar is voor veel partijen die werken aan een veilige en leefbare openbare ruimte nog onduidelijk; wat weten we (niet), wat willen we (niet) en hoe gaan we werken? De bestaande openbare ruimte vormt daarbij de grootste uitdaging.

De Bouwagenda stelt zich tot doel om de juiste condities te creëren om tot een versnelling en opschaling te komen in het klimaatbestendig maken van de openbare ruimte. In deze deelsessie krijgt u inspiratie voor een klimaataanpak in de diverse typen wijken in Nederland. Dit wordt verzorgd door de Hogeschool van Amsterdam en het CROW. Een klimaataanpak op wijkniveau biedt goede perspectieven. Die aanpak start echter niet vanzelf. Daarvoor is een coalitie nodig die aanjaagt en ondersteunt. De start van die coalitie en wat die kan doen zal tijdens de sessie worden verkend.

Aanmelden kan via onderstaande link, maar let op, vol is vol!

https://www.tweejaarbouwagenda.nl/registreren.php