-->

Bouwen aan verandering

Symposium CoP waterinfiltrerende verharding

13:00 - 16:00
13 december 2019

De Holle Bilt 22, de Bilt

Wij zijn benieuwd naar je ervaringen met waterpasserende bestrating, daarom nodigt de RIONED Community of Practice waterpasserende bestrating je graag uit voor een symposium op woensdagmiddag 11 december van 13:00 tot 16:00 in de Bilt. Meld je aan via de link.

Als Community of Practice zien we volop kansen voor deze nieuwe soort verhardingen die helpen om water af te voeren en vast te houden in het omgeving zelf. In die zin kan het een mooie maatregel zijn om steden beter bestand te maken tegen wateroverlast en droogte door extremer weer. We leren steeds meer over de juiste ontwerpen, de beste locaties om het aan te leggen en het onderhoud dat nodig is. 

Tijdens het symposium vertellen Kees Koudstaal (gemeente Rotterdam) en Arjan Min (Aannemersbedrijf Min) over lopende onderzoeken en de ervaringen die zij hebben opgedaan. Zelf zal ik vertellen over de resultaten van het praktijkonderzoek naar waterpasserende bestrating waar ik vanuit de Hogeschool van Amsterdam bij betrokken ben. Daarna is het aan jullie! In workshops verzamelen we jullie ervaringen en ideeën. Met gemeenten, leveranciers, aannemers en kennisinstellingen en waterschappen bij elkaar maken we meteen plannen voor de toekomst.  

Het symposium duurt van 13.00 tot 16.00 met aansluitend een borrel en is gratis te bezoeken. We zien je graag 11 december op de Holle Bilt 22 in de Bilt. Meld je aan via de link. Graag deze uitnodiging delen met geïnteresseerden in je netwerk.

Voor alle medewerkers van gemeenten: kom als duo waterbeheerder – wegbeheerder! Waterpasserende en -infiltrerende verharding raakt namelijk twee vakgebieden.

Tot 11 december!