-->

Bouwen aan verandering

Hitteweek van 25 t/m 29 mei met webinar op 29 mei

00:00 - 00:00
25 mei 2020 t/m 29 mei 2020

Online kanalen Hogeschool van Amsterdam, Building Changes en www.buitenruimte.info

Hoe zorgen we er samen voor dat de stad bestand is tegen de hitte?

Tijdens de hitteweek van 25 t/m 29 mei nemen wij u graag mee in dit onderwerp. Vanwege de huidige coronamaatregelen kan het geplande symposium op 10 juni niet doorgaan. Ter vervanging van het symposium besteden wij gedurende een gehele week aandacht aan dit onderwerp.

Op vrijdag 29 mei om 10.00 uur staat een webinar gepland waarin de eindresultaten van het onderzoeksproject de De hittebestendige stad worden gepresenteerd. 

Tijdens het webinar word je meegenomen door de eindpublicatie De hittebestendige stad – een koele kijk op de inrichting van de buitenruimte. Deze publicatie bundelt actuele kennis over de hitteopgaven en de hitteproblemen in stedelijk gebied en over de maatregelen en richtlijnen die nodig zijn voor een openbare ruimte; gebieden die zijn aangepast aan een warmer klimaat met meer hete dagen en tropische nachten. Deze publicatie dient als basiskennis voor elke professional werkzaam in het werkveld van klimaatadaptatie, om de juiste beslissingen te kunnen nemen bij het hittebestendig inrichten van de stad.

Vragen waar in de eindpublicatie en in het webinar antwoord op wordt geven:

  • Met welke gevolgen van hitte in de stad moet rekening gehouden worden bij (her)inrichting van de openbare ruimte?
  • Wat is de hitteopgave van een stad/wijk/straat?
  • Wat zijn de effecten van hittebestendige maatregelen?
  • Welke maatregelen zijn het meest effectief?
  • Hoe vertaal je de hitteopgave en inzicht in maatregelen naar ontwerprichtlijnen voor de hittebestendige inrichting van de stad?
  • Welke ontwerprichtlijnen werken in de praktijk?

Meld je aan voor de webinar op 29 mei 10.00 uur. 

Houd ook de kanalen van de Hogeschool van Amsterdam en Building Changes in de gaten voor meer informatie rondom dit thema en de hitteweek.

Voor wie: Professionals werkzaam bij gemeenten en adviesbureaus, Stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten, ontwerpers, projectontwikkelaars, watermanagers en iedereen die nu en in de toekomst graag in een leefbare, hittebestendige stad wil wonen en werken.

Wanneer: vrijdag 29 mei 2020, 10.00-11.00 uur

Aanmelden: Via deze link. 
AgendaPlaats in agenda

Lees meer hierover op de website van de Hogeschool van Amsterdam