-->

Bouwen aan verandering

Meet the team: Remko Matsinger

Gepubliceerd op: 2 februari 2021


Leren & ontwikkelen centraal

Vanwege mijn werk zijn we naar Rotterdam verhuisd. Inmiddels woon ik hier al sinds 2004, samen met mijn vrouw Ingeborg en twee zonen Max (21) en Job (20).

Ik heb een achtergrond in de HR en ben begonnen bij een uitgeverij. De afgelopen 15 jaar ben ik eigenaar van een assessment bureau, waarin leren en ontwikkelen voorop staat. Met de assessments starten we op persoonsniveau en kijken we wie je bent, wat je wilt en welke valkuilen je hebt. Hierdoor maken we mensen bewust van hun mogelijkheden tot leren en ontwikkeling en van de wijze waarop persoonlijke ontwikkeling bijdraagt aan de ontwikkeling van de organisatie en de klanten waarvoor ze werken.

Mijn keuze voor de bouwsector
Assessments kun je in alle sectoren gebruiken, maar ik heb er bewust voor gekozen om mij op de bouwsector te focussen. Dit is waar mijn hart ligt en wat ik echt gaaf vind. In deze sector kan ik bijdragen aan de veranderingen waar wij als maatschappij mee te maken hebben, zoals de transitie naar duurzaam bouwen en klimaatadaptatie. Ik kan mensen ondersteunen en inspireren die bezig zijn met een hoger doel; dat is mijn drijfveer! Het is gaaf om op deze manier te helpen om de stap te maken tot verandering.

Building Changes

Vanaf 2018 ben ik bij Building Changes betrokken en sinds eind 2019 werkzaam bij de organisatie. Ik houd mij bezig met processen van leren & ontwikkelen op gang brengen door middel van trajecten bij onze klanten, maar ook bij ons intern. Dit gaat om zowel organisatieontwikkeling als personeelsontwikkeling. Mijn kennis vanuit de assessmentpraktijk komt hier goed van pas. 

Het samenwerken met de collega’s is inspirerend, omdat we allemaal passie hebben voor de sector en om bij te dragen aan de belangrijke veranderingen in de sector. Daarnaast hebben we met de methode Dynamisch Verbinden een gezamenlijke denkwijze en visie hoe we in projecten en samenwerkingsrelaties te werk gaan. Het is bijna meer een filosofie.

Van opdrachtgever tot opdrachtnemer
Wat ik het leukste vind van werken bij Building Changes is dat we ons richten op de samenwerking tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. Dat we op dat niveau processen proberen te verbeteren en te versnellen. Uiteindelijk wil je komen naar een andere manier van samenwerking, die voor beide partijen aantrekkelijk is en tot een win-win leidt om lange termijn doelen te halen.

Mijn passie voor de wetenschap
Als ik niet werk, ben ik graag aan het sporten. Hardlopen doe ik twee tot drie keer per week. Dit maakt mij een gelukkiger mens.

Daarnaast ben ik zeer geïnteresseerd in wetenschappelijke artikelen. Zo lees ik graag het blad ‘NewScientist’, waarin allerlei onderwerpen aan bod komen. In mijn doen en laten ben ik geen wetenschapper, maar ik pas de kennis die ik opdoe vanuit de wetenschap wel graag toe in de praktijk.

Vanuit de wetenschap komt voor mij de verwondering over de grootsheid en complexiteit van bepaalde dingen. Deze verwondering is wel een soort levensmotto voor mij. Het zet mijn denken op scherp en het helpt om zaken en jezelf te relativeren.