-->

Bouwen aan verandering

Meet the Team: Irma Wigmans

Gepubliceerd op: 2 februari 2022

Irma is onze managementassistente. Zij organiseert, ondersteunt en weet als geen ander wat er speelt op de werkvloer. Irma: “De dynamiek maakt het werken bij Building Changes bijzonder”.

Van Oost naar West
Ik ben geboren in Nederhorst-Den Berg, getogen in Velp en heb uiteindelijk jaren rondom en in Nijmegen gewoond. Ik woon in Leidschendam, heb twee dochters van 26 en 24, probeer een bal te slaan op de tennisbaan, fotografeer en heb een enorme liefde voor de zee. Het weidse, het geluid en de kracht van brekende golven, het vakantiegevoel… De plek om weer even tot jezelf te komen. Ik heb altijd gezegd: “Ooit ga ik in de buurt van de zee wonen”. In 2018 werkte ik in Elst/Nijmegen, maar werd niet blij van deze baan. Ik gooide het roer om, waagde de sprong in het diepe en zei mijn baan op. Ik ben op zoek gegaan naar een baan die echt bij mij past. Na drie maanden was het zover… Ik ging naar Den Haag en vervolgens naar Delft waar ik startte als managementassistente voor Building Changes en NGInfra.

Focussen op wat belangrijk is
Wij werken volgens de methode Dynamisch Verbinden. Een methode die je laat focussen op wat werkelijk belangrijk is bij gesprekken en projecten. Je stelt jezelf de vraag wat je wil zien gebeuren en wat je daarvoor nodig hebt om dit te bereiken. Dynamisch Verbinden leert je om meer van jouw werk te maken. Regelmatig loop ik met collega’s een rondje over De Bouwcampus of sparren wij op kantoor met een stroopwafel en een kop koffie. Door deze gesprekken weet ik wat er speelt en schakel met de collega’s die daarvoor nodig zijn. Door heldere afspraken te maken kunnen wij sneller acties ondernemen en beter ondersteunen.

Bijzondere dynamiek van Building Changes
Er is een bijzondere dynamiek bij Building Changes. De complexe vraagstukken die opgepakt worden en de actieve rol die wij hierin nemen om richtinggevende en praktische oplossingen te bieden. De ontwikkel- en leertrajecten die hiervoor ingezet kunnen worden. Mensen en projecten naar een hoger niveau brengen en in beweging krijgen. Dit is wat wij met z’n allen doen en waar wij het verschil maken. Dit is de kracht van Building Changes. Deze dynamiek maakt het werken voor mij bijzonder.

Geen dag hetzelfde
Ik ben een organisator pur sang. Ik ondersteun René de Kwaadsteniet. Zijn twee volle agenda’s, mijn vijf mailboxen en mijn werk binnen het MT, HR, FM, inkoopadministratie en de Wkb is continue schakelen en iedere dag weer een uitdaging. Daarnaast ben ik onderdeel van het team Informatiemanagement (Digitalisering en de Wet kwaliteitsborging). In de beginfase van de KiKCampus, inmiddels WkbCampus, ben ik gevraagd de organisatie van de trainingen voor kwaliteitsborgers op te zetten en te blijven organiseren in samenwerking met collega-partners KiK-KOMO en SKG-IKOB. De reguliere en incompany trainingen met de KiK-tool 3.0 (nieuwste versie) gaan weer van start dus er is werk aan de winkel!

Wist je dat…
…ik altijd architect wilde worden? Ik ben erg creatief en heb regelmatig verbouwd en een huis laten bouwen. De vormgeving, praktische indelingen bedenken, het interieurontwerp met verlichtingsplan. Ik zat helemaal in mijn element. Vrienden zeiden tegen mij: “Als je hier nu niets mee gaat doen, dan ‘schoppen’ we je desnoods naar een opleiding!” Ik heb uiteindelijk niet voor architectuur maar voor de opleiding binnenhuisarchitectuur & design gekozen. Daarna heb ik hier een aantal jaren mijn beroep van gemaakt in combinatie met eigen productontwerp en fotografie. Als laatste project heb ik een huis ontworpen, maar dan wel duurzaam, van het gas los en… vlakbij het strand.

Last but not least
In ons laatste overleg Informatiemanagement is mij een zin bijgebleven die je aan het denken zet: “Focussen is de creatie bij jezelf, van nieuwsgierigheid naar het antwoord, op de vraag die je stelt”. Dankjewel Christiaan de Vries!