-->

Bouwen aan verandering

Samenbrengen van talent en werkgevers

Gepubliceerd op: 5 september 2023

Passport for Work is een innovatief platform dat werkgevers en potentiële werknemers op een unieke wijze samenbrengt. Doel is om het onbenut arbeidspotentieel in contact te brengen met potentiële werkgevers en om de mobiliteit tussen sectoren op de arbeidsmarkt te verbeteren. Hiermee komt meer arbeidspotentieel beschikbaar voor belangrijke beroepen in o.a. de bouw, infra, groensector en de installatietechniek die nodig zijn om de belangrijke transities te maken die nodig zijn voor de toekomst.

Eerder hebben de sectoren bouw, infra en groensector en de installatietechniek afzonderlijk al belangrijke stappen ondernomen. Ze hebben skillprofielen en functieomschrijvingen opgesteld. Ook is de werving van potentiële kandidaten van start gegaan.

Ter voorbereiding daarop vindt 12 september a.s. een unieke bijeenkomst plaats bij de gemeente Eindhoven. Werkgevers, zoals directeuren, eigenaren, HR-professionalsuit alle drie genoemde sectoren komen bijeen. Deze werkgevers delen hun ervaringen vanuit het perspectief van zowel kandidaten als werkgevers, waarbij de focus ligt op de mogelijkheden van het Skills Paspoort en de baanprofielen. Vanuit potentiële werkzoekenden zijn de Gemeente Eindhoven, Huis naar Werk, Ergon en de mbo-opleiders zoals Koning Willem 1 College, Summa en Yuverta aanwezig.  Vervolgens ligt de nadruk op het matchen van geschikte kandidaten en werkgevers. We beogen meerdere succesvolle matches bij werkgevers. Want dat is waar het om draait: mensen hun talenten laten inzetten in prachtberoepen die bijdragen aan de energietransitie.

Ben je geïnteresseerd om mee te doen of heb je andere vragen? Neem contact op met Gerard van Barneveld via gb@buildingchanges.nl.