-->

Bouwen aan verandering

Uniek lesprogramma voor erfgoed ondernemers versterkt ambacht en behoudt erfgoed

Gepubliceerd op: 10 juli 2023

De ambachten in het erfgoed hebben de handen ineen geslagen en een lesprogramma specifiek voor erfgoed ondernemers ontwikkeld. In dit programma werken ondernemers samen met ondernemers van andere ambachten aan hun ondernemerschap. Een uniek lesprogramma waarin zij leren van en met elkaar met als doel dat het ambacht en het erfgoed voor de toekomst behouden blijft.

Waarom dit programma?

Uit onderzoek blijkt dat erfgoed ondernemers financieel administratieve vaardigheden en de kunde van offertes maken soms missen. Ze vinden het vaak niet leuk, omdat ze het liefste met hun ambacht bezig zijn. Daarnaast ontbreekt het hen aan verkoop- en onderhandelingsvaardigheden en een vooruitziende strategische visie. In bestaande opleidingen wordt weinig tot geen aandacht besteed aan ondernemersvaardigheden, terwijl het juist van groot belang is om goed te kunnen communiceren, onderhandelen over kwaliteit tegen een eerlijke prijs en het contact met relaties goed te onderhouden. Veel (kleinere) bedrijven lopen hier tegenaan en zijn opzoek naar praktische tips en trucs om bedrijfsvoering en ondernemerschap te verbeteren. Dit nieuwe lesprogramma, bestaande uit diverse workshops, biedt de uitkomst.

Praktische informatie

In negen dagdelen verspreid over negen maanden krijgen ondernemers de kans om hun bedrijfsvoering en ondernemerschap door middel van workshops te verbeteren. Hier worden docenten voor ingezet die concreet en praktisch zijn ingesteld en vooral ook weten wat werken in de ambachten inhoudt. Het programma kan als geheel worden gevolgd of je kiest losse workshops waar op dat moment behoefte aan is.

Building Changes voert namens de ambachten en de stichting Erfgoed en Ondernemerschap het programma uit. In september starten twee programma’s die ruimte bieden voor in totaal 24 ondernemers. Dit is exclusief voor aangesloten ambachten.

Op de website www.erfgoedondernemers.com vind je meer informatie en kun je je vanaf 1 juli jl. aanmelden voor de workshops.