-->

Bouwen aan verandering

Kom ook naar de Wkb Regiotour Apeldoorn – Harderwijk op 13 juni 2023!

Gepubliceerd op: 11 mei 2023

Op 13 juni a.s. organiseren gemeenten Apeldoorn en Harderwijk de Wkb Regiotour 2023 in Apeldoorn. De middag staat in het teken van de invoering en gevolgen van de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen voor de bouw en infra.

Het doel van de Wkb is de algemene bouwkwaliteit en het bouwtoezicht te verbeteren. De nieuwe spelregels zijn per 1 januari 2024 van kracht en dit heeft grote gevolgen voor het werk in de sector.

Doelgroep bijeenkomst

De bijeenkomst Wkb Regiotour wordt georganiseerd voor bedrijven en organisaties die werkzaam zijn in de bouw en infra; in het bijzonder aan het lokale midden- en kleinbedrijf, installateurs, constructeurs, bouwbegeleidingsbureaus, tekenbureaus, architecten, corporaties en andere (private) vastgoedeigenaren.

Ben jij al op de hoogte van (de gevolgen van) de wet en heeft jouw bedrijf al de juiste voorbereidingen getroffen? Welke ervaringen met de Wkb hebben jouw collega’s in de regio reeds opgedaan tijdens proefprojecten? En welke stappen moet jij zelf zetten om goed voorbereid te zijn?

Om antwoord te geven op bovenstaande vragen en zaken waar je zelf het antwoord op wilt weten, ben je van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de Wkb Regiotour. We bieden jou concrete handvatten, heldere voorbeelden en praktische tips waarmee je verder wordt geholpen met jouw voorbereidingen op de implementatie van de Wkb.

Je bent van harte welkom op:

13 juni a.s. van 14.00 tot 16.30 uur, in Apeldoorn
Inloop vanaf 13.30 uur
Raadszaal gemeente Apeldoorn, Marktplein 1

Programma  

13.30 - 14.00 Inloop en ontvangst door Guus Pieters (Building Changes)
14.00 - 14.10 Welkom door mw. Erna Hagen, Afdelingshoofd Preventie, Toezicht en Handhaving gemeente Apeldoorn
14.10 - 14.55 Introductie over Wkb; gevolgen voor uw bedrijfsvoering, het bouwproces en uw projecten door spreker Hajé van Egmond (MinBZK)
14.55 – 15.00 Belangrijkste bronnen waarmee u zich optimaal kunt voorbereiden op de Wkb? Guus Pieters (Building Changes)
15.00 - 15.15 Pauze
15.15 - 15.45 Ervaringen vanuit het proefproject ‘een verbouwing aan de Eendrachtstraat te Apeldoorn’ met Alwin Berends van aannemingsbedrijf Timmer Ugchelen BV en borger Martijn Broeze van Borg4
15.45 - 16.25 Discussie met 4 gastsprekers over praktijk met tips en adviezen
16.25 - 16.30 Afsluiting


Aanmelden

Via Eventbrite kun je je aanmelden voor de kennissessie, klik hier. 

Aan de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden. 
Bezoekers van het gemeentehuis kunnen parkeren in de parkeergarage aan het Marktplein.

Vragen

Indien je nog vragen hebt, kun je contact opnemen met ons opnemen via secretariaat@wkbcampus.nl.
Wij ontmoeten je graag op 13 juni in Apeldoorn!

Wkb Campus