-->

Bouwen aan verandering

Meet the team! Willem Pel

Gepubliceerd op: 16 december 2022

Willem Pel was samen met Paul Kuijpers en Jan Straatman partner van Balance & Result. Vanaf 1 januari worden de drie heren onderdeel van het team van Building Changes. Maak kennis met Willem die zich gespecialiseerd heeft als adviseur informatiemanagement en voor Building Changes een belangrijke rol gaat spelen om digitalisering in de bouw en infra verder te helpen.  

Werktuigbouwer in de IT
Willem is geboren in Haarlem en woont inmiddels 23 jaar in Zwolle. Hij is al heel lang gelukkig getrouwd met Mirjam, heeft twee dochters en is sinds 1-1-’22 opa van Sophietje. Hij is opgeleid als HTS-er Werktuigbouw. Daar heeft hij in de B&U nog steeds gemak van omdat werktuigbouwers denken in systemen, millimeters en werken met stuklijsten. Willem begon zijn carrière bij Vermeer Industrial Contracting, een fantastisch bedrijf waar hij 11 jaar werkzaam is geweest. Hij zag de opkomst van IT en heeft daarna 11 jaar voor Meijel Automatisering in Emmeloord aan de ontwikkeling van de Metacom software bijgedragen.

Advieswerk rond IT en het bouwproces
De derde helft van zijn werkzame leven koos Willem ervoor advieswerk te gaan doen bij Balance & Result. Daar kon hij zijn opgedane ervaring met betrekking tot het bouwproces en IT combineren. Willem werkt altijd op het raakvlak van proces, mensen en IT. Zo werkt hij op dit moment voor DigiGO aan de ontwikkeling van het digitale stelsel voor de gebouwde omgeving (DSGO). Hij doet ook IT-architectuurprojecten, softwareselectie en implementatietrajecten voor diverse bouwbedrijven in de B&U en GWW.  Tot slot ontwikkelt hij concepten zoals oplossingsvrij specificeren en traceable bouwen en installeren voor Ketenstandaard. 

Pluk de dag!
Willem geniet van sport, zowel passief als actief; van wandelen en running tot golven en racefietsen.   Hij luistert naar jazz, bigband en steeds meer klassiek. Vakinhoudelijk volgt hij nieuwe ontwikkelingen op het gebied van IT en sociale innovatie. De afgelopen jaren is hij een groot liefhebber van Italië geworden om de mensen, de natuur en de eet- en drinkcultuur. Zijn vrouw en hij laten geen kans voorbij gaan om een bezoek te brengen aan het door hun geliefde Piedmonte.  

Brug slaan tussen theorie en praktijk
Wat Balance & Result en Building Changes gemeen hebben, is dat zij bruggen slaan tussen theorie en praktijk, binnen en buiten en tussen de verschillende generaties. Met name het beschikbaar stellen van zijn kennis en ervaring aan jonge mensen op basis van dialoog en dus niet in de vorm van meester – gezel spreekt Willem aan. Hij is er trots op dat je op basis van vasthoudendheid en vertrouwen heel veel kunt realiseren, al ben je soms net zo’n duikeleendje.

Bescheidenheid siert de mens
Willem is op 1e Kerstdag jarig, maar hij zegt er dan altijd bij dat dat de enige overeenkomst is met onze lieveheer. Om daarmee maar te ontkrachten dat hij de alwetende is. Van zijn vader heeft hij geleerd dat als je ergens nieuw bent enige bescheidenheid past. Hij zei dan altijd ‘als de slagers praten, dan zwijgen de worsten’. Zijn eigen dochters passen dat nu veelvuldig toe in hun eigen werksituatie. Willem: “Ik ben er blij mee dat Paul, Jan en ik kunnen aanhaken bij Building Changes waar we een meer dan bescheiden bijdrage willen gaan leveren!”