-->

Bouwen aan verandering

Passport for Work gaat verder dan een diploma of cv

Gepubliceerd op: 18 december 2023

In deze tijd van personeelsschaarste laten werkgevers soms een schat aan werkpotentieel liggen door in de eerste plaats naar diploma’s te kijken. Maar wat nou als iemand wel alle vaardigheden, capaciteiten en skills bezit, alleen dat papiertje niet? Misschien is die persoon wel precies degene die u nodig hebt. Zonde om zo iemand te laten lopen toch? Daarom is er Passport for Work.

Passport for Work is een matching-tool voor werkgever en werknemer. Door online vragen te beantwoorden over wie je bent, wat je wilt en leuk vindt en waar je al ervaring in hebt op gedaan krijgt een potentiële werknemer goed inzicht in zijn of haar vaardigheden en skills, een digitaal skillspaspoort genoemd. Anderhalf uur klinkt lang, maar doordat de vragen op een gamified manier worden gesteld, is het uitdagend en leuk om te doen. En invullen hoeft niet in één keer, maar kan ook in stappen. U als werkgever voert uw vacature in met daarbij het ideale profiel. Daar zou vervolgens zomaar een mooie match uit kunnen rollen.

Het project is opgestart vanuit Eindhoven met Europese subsidie. Building Changes maakt er werk van om het platform de komende maanden binnen de bouw, infra- en installatietechniek te implementeren om hiermee nieuwe doelgroepen met de sector in aanraking te brengen en om werkgevers te faciliteren in het skilssbased werken en ontwikkelen. Afgelopen oktober tijdens een groot banenfestival werd het platform gelanceerd. Hier waren zo’n 75 werkgevers en ruim 900 kandidaten aanwezig. “Een veelbelovende start,” aldus Gerard van Barneveld die namens Building Changes betrokken is bij dit project, “er hebben veel leuke interacties plaatsgevonden.”

Op dit moment staan er zo’n 30 tot 35 baanprofielen in het systeem en dat zullen er uiteraard nog veel meer worden. Uiteindelijk vormt Pasport for Work zo een prachtig hulpmiddel om nieuwe mensen te interesseren voor een verdere ontwikkeling in onze sector. Neem een kijkje op www.passportforwork.nl voor meer informatie.

Hebt u ideeën of wilt u meewerken aan het verder ontwikkelen van deze tool, dan nodigen we u van harte uit om contact op te nemen met Building Changes.