-->

Bouwen aan verandering

Cursus Klimaatadaptatie

Gepubliceerd op: 20 februari 2023

Het Centre of Expertise City Net Zero van de Hogeschool van Amsterdam heeft een inspirerende en praktijkgerichte cursus ontwikkeld over klimaatadaptatie, speciaal voor professionals werkzaam bij Nederlandse gemeenten en waterschappen.

Het leertraject Klimaatadaptatie bestaat uit 5 cursusdagen verspreid over 3 maanden, waarin steeds een ander thema centraal staat:

  • klimaatverandering
  • wateroverlast
  • droogte
  • hittestress
  • overstroming
  • integraal klimaatbestendig stedelijk ontwerp

Na afloop van het leertraject zijn de deelnemers op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en wetenschappelijke inzichten in verschillende adaptatiethema’s en weten ze hoe ze met deze kennis de juiste maatregelen kunnen nemen in de openbare ruimte.

De cursus is bestemd voor projectmedewerkers en projectleiders op het gebied van klimaatadaptatie, ruimtelijke adaptatie, civiele techniek, water, ruimtelijke inrichting en stedenbouwkundig ontwerp. Het leertraject bestaat uit een combinatie van theorielessen, praktijksessies en excursies. Ook werken de deelnemers in groepjes aan weekopdrachten voor een klimaatadaptief ontwerp van een projectgebied.

De eerstvolgende startdatum voor deze cursus is: 6 april 2023
Promo video: https://youtu.be/gh2FW8uBNPY
Meer informatie en registratie: https://www.hva.nl/cursussen/klimaatadaptatie

Vragen? Neem contact op met: Viktoria Balla-Kamper - v.balla-kamper@hva.nl