-->

Bouwen aan verandering

Wkb Regiotour 2023: speciaal voor gemeenten om het mkb extra voor te bereiden op de Wkb

Gepubliceerd op: 20 februari 2023

De Wkb Regiotour is een nieuw format van Building Changes en de Wkb Campus waarmee wij gemeenten helpen om het lokale mkb goed voor te bereiden op de invoering van de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb).

Wij merken dat veel (kleinere) bouwbedrijven, aannemers, architecten en installateurs nog niet op de hoogte zijn van de nieuwe spelregels, terwijl veel gaat veranderen. Deze zorgen leven ook bij belanghebbenden binnen gemeentes. Voor gemeenten is het immers van groot belang dat alle partijen bekend zijn van alle wijzigingen.

Format voor gemeentes om het mkb wakker te schudden

Om gemeenten tegemoet te komen hebben wij de Wkb Regiotour 2023 in het leven geroepen. Dit is een bewezen format voor bedrijven en organisaties die werkzaam zijn in de bouw en infra -die zich nog niet hebben voorbereid- op laagdrempelige wijze en praktijkgericht te informeren. In het bijzonder voor het lokale midden- en kleinbedrijf, installateurs, constructeurs, bouwbegeleidingsbureaus, tekenbureaus, architecten, corporaties en andere (particuliere) vastgoedeigenaren.

Door samen met ons de Wkb Regiotour te faciliteren kun je als gemeente middels ons format het mkb in jouw regio nog eens wakker schudden. Met de Wkb Regiotour geef je een signaal van betrokkenheid af naar de ondernemers door hen praktijkgericht op weg te helpen.

Programma Wkb Regiotour

In een bijeenkomst van 2 a 2,5 uur wordt het mkb bijgepraat over de gevolgen van de Wkb en welke ervaringen collega’s in de regio reeds hebben opgedaan tijdens proefprojecten. Ten slotte geven we mee welke stappen de lokale aannemers zelf kunnen zetten om goed voorbereid te zijn op de nieuwe spelregels.

De Wkb Regiotour biedt concrete handvatten, heldere voorbeelden en praktische tools waarmee we het mkb in jouw regio verder kunnen helpen met de voorbereidingen op de implementatie van de Wkb.

Meer weten?

Wil jij als gemeente meer weten over de Wkb Regiotour en het mkb klaarstomen voor de implementatie van de Wkb? Neem dan contact op met Jaap Kolk via jk@buildingchanges.nl / 0622907379 of Paul Kuijpers via pk@buildingchanges.nl / 0653622481.