-->

Bouwen aan verandering

Meet the Team! Lisanne Dorlas

Gepubliceerd op: 25 mei 2022

Lisanne Dorlas is de langst zittende medewerker van Building Changes. Zij doet de subsidieaanvragen voor klanten, begeleidt interne processen, werkt actief mee in een aantal klantprojecten en springt in waar nodig. Een echte dynamisch verbinder. Lisanne is goed in het koppelen van ideeën en doet dat het liefst met als doel om de wereld een beetje mooier te maken. Maak kennis met Lisanne!

Avontuurlijke Rotterdammert
Lisanne woont sinds 2007 in Spangen, Rotterdam, samen met haar man en zoontje van 2,5 jaar. Vorige maand is zij naar 500 meter verderop verhuisd, van een bovenwoning naar een huis met tuin. Ze zijn nu druk met de inrichting. Buiten is het genieten, ook op het plein voor het huis. Met een aantal meiden uit de buurt gaat Lisanne wekelijks Bootcampen op het Dakpark. Zij hebben weleens getraind voor een Mudrun, een leuke ervaring. Lisanne houdt ervan om met een rugzakje op naar verre landen te trekken of in een tentje te kamperen op een primitieve camping ergens op de Balkan, daar komt ze echt tot rust. Ook skiën vindt zij een fijne manier om actief te ontspannen.

De wereld beter achterlaten
Na haar studies BA Chinese en Business Studies (university of Sheffield-UK) en MSc International Business (Universiteit Maastricht) is Lisanne gestart als managementtrainee bij Nationale-Nederlanden. Daar heeft zij allerlei functies gehad die te maken hebben met het ontwerp van een product en de marketing ervan. Ook gaf zij een tijdje leiding aan een klachtenteam. Uiteindelijk vond ze dat het allemaal te veel om geld draaide en te weinig om de klant. Ze wilde het gevoel hebben echt iets bij te dragen, de wereld beter achterlaten dan hoe ze hem vond. Zo kwam zij met Building Changes in contact.

Meebouwen aan Building Changes
Lisanne is de langst zittende medewerker van Building Changes. Toen zij in 2016 startte, waren alleen René en Nico er. Ze heeft Building Changes langzaam zien groeien tot het bedrijf dat het nu is. “Echt ontzettend bijzonder om deel uit te maken van dat proces en te mogen meebouwen aan een organisatie met collega’s.” Vaak kijkt zij achterom en denkt ze: “Wat zijn we al vér!”. En dan kijkt ze vooruit en denkt: “We zijn er nog niet, er is nog zoveel te doen!” De maatschappelijke opgaven groeien alleen maar en de rol die de bouw hierin kan spelen wordt alleen maar crucialer.

Ideeën met elkaar verbinden
Er zijn veel goede ideeën die nooit doorontwikkeld worden, omdat er geen adequate begeleiding beschikbaar is of omdat er geen zicht is op financiering. Lisanne koppelt plannen van onze klanten aan financieringskansen via subsidies. Zij spreekt met klanten en met brancheorganisaties en faciliteert de subsidieaanvragen. Building Changes is net als onze klanten een organisatie in ontwikkeling. Lisanne helpt om onze interne organisatie verder te professionaliseren. Bijvoorbeeld met de uitrol van Teamleader waarmee we een beter overzicht krijgen van alle activiteiten waar we mee bezig zijn. Daarnaast ondersteunt ze een klant bij toekomstbestendig ondernemen en is ze op dit moment de organiserende kracht achter het MDIEU-programma.

Menselijk aspect
Als je ideeën met elkaar wil verbinden, moet je ook mensen met elkaar kunnen verbinden. Lisanne gebruikt de methode dynamisch verbinden vaak als zij een relatieontwerp moet maken. Daardoor weet ze zeker dat ze de juiste mensen aanhaakt, op de juiste manier. In de corona-periode heeft ze het contact met alle collega’s enorm gemist. Fijn dat we weer op kantoor mogen werken en alle inspirerende zaken te horen waar onze klanten mee bezig zijn. Zij is trots op de ondersteuning die Building Changes geeft aan onze klanten.