-->

Bouwen aan verandering

Circulariteitschallenge: breng jouw circulaire ideeën en oplossingen verder

Gepubliceerd op: 31 augustus 2023

Heb jij ideeën voor circulaire tunneltechnische installaties? Of zelfs al toegepaste oplossingen? Doe dan dit najaar mee aan de circulariteitschallenge van het COB, bemachtig een plek in de Maatregelencatalogus circulaire tunnels en pitch jouw idee tijdens de Tunneldag.

De Maatregelencatalogus circulaire tunnels wordt een (digitaal) naslagwerk dat de tunnelsector ondersteunt bij onder andere hergebruik van tunneltechnische installaties. De focus ligt in eerste instantie op tunneltechnische installaties en specifiek de vervangings- en renovatie-opgave.

Het doel van de challenge is om minstens twintig circulariteitsmaatregelen te verzamelen. Het COB wil de sector uitdagen hun innovaties te delen en tegelijkertijd de kans bieden om hun ideeën door te ontwikkelen. Alle deelnemers krijgen van de deskundigen binnen de COB-werkgroep advies voor de doorontwikkeling van de maatregel. Daarnaast worden deelnemers van wie hun inzending in de maatregelencatalogus wordt opgenomen uitgenodigd om hun maatregel te presenteren in de vorm van een pitch en/of een fysieke standruimte tijdens de Tunneldag van het COB. Deze dag vindt plaats op donderdag 25 januari 2024.

Op de COB-website vind je alle informatie voor het inzenden van maatregelen. Daarnaast is op vrijdag 29 september a.s. van 13.00-14.30 uur een digitale informatiebijeenkomst waarop projectleider Wouter van den Berg de challenge toelicht en potentiële inzenders vragen kunnen stellen. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via een mail naar karin.clement@cob.nl.

Planning

  • Inzenden kan tot en met 31 oktober 2023.
  • In november kunnen inzenders hun maatregelen toelichten aan de beoordelingscommissie. Deze commissie bestaat uit circa vijf experts, die de maatregelen ieder vanuit hun eigen expertise toetsen op drie beoordelingscriteria (te vinden op de website).

Meer informatie op de website van het COB.