-->

Bouwen aan verandering

Persbericht: Officiƫle opening van het Innovatie en Experience Centrum Bouw | Infra

Business Innovatie

Gepubliceerd op: 3 februari 2021


De innovatie van vandaag met de zekerheid van gisteren!


Op dinsdagmiddag 2 februari 2021 is het Innovatie en Experience Centrum Bouw | Infra officieel geopend door wethouders Martijn Kortleven (Economie) en Brigitte Leferink (Duurzaamheid) van de gemeente Waddinxveen.

Het doel van het Innovatie en Experience Centrum is het samenbrengen van innovatieve partijen in de bouw- en infrasector en het bieden van de mogelijkheid voor het in de markt zetten van een nieuw product, proces of mindset of om naamsbekendheid te creëren. Wethouder Kortleven: “Het is mooi dat deze bedrijven hun krachten bundelen en versterken in innovatie”.

Momenteel zijn er 14 bedrijven gevestigd in het Innovatie en Experience Centrum. De speerpunten voor het Innovatie en Experience Centrum zijn technologie, duurzaamheid en circulariteit. Er wordt getoond wat vandaag de dag al te koop is en wat voor anderen nog onbekend of innovatief is. De integrale presentatie en -samenwerking van en tussen partijen tonen hiermee aan dat alle (mogelijke) onzekerheden kunnen worden weggenomen. Nico Heijmen (Infinity Repair en initiatiefnemer): “Vanuit de marktpartijen is er een sterke behoefte om innovatie in de breedste zin, bottom-up te presenteren aan opdrachtgevers, adviseurs etc.. Dit centrum wordt gezien als een uitermate geschikte mogelijkheid om deze visie integraal aan te tonen. Het is dan ook heel mooi om te zien dat de gemeente Waddinxveen dit initiatief ondersteunt en omarmt waarmee invulling wordt gegeven aan de maatschappelijke behoeften op het gebied van technologie en milieuvriendelijke oplossingen”.

Wethouder Leferink: “De komst van het Innovatie en Experience Centrum Bouw | Infra is een goede aanvulling op wat er al is in Waddinxveen. Ik denk dan bijvoorbeeld aan de Bouwacademie. Door samenwerking kan er een nog betere aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt ontstaan”.

Het Innovatie en Experience Centrum Bouw | Infra is gevestigd aan de Kouwe Hoek 6 te Waddinxveen.

Voor meer informatie over het Innovatie en Experience Centrum Bouw | Infra en de deelnemende bedrijven verwijzen wij je naar de website www.innovatieenexperiencecentrum.nl of kun je contact opnemen via info@innovatieenexperiencecentrum.nl

Van links naar rechts: wethouder Brigitte Leferink, wethouder Martijn Kortleven en Nico Heijmen (initiatiefnemer). (Foto: Hermen Buurman)

Officiële handeling door wethouder Kortleven. (Foto: Hermen Buurman)