-->

Bouwen aan verandering

Kozijn herstel plan mooi gevolg van renovatieconcept Infinity Repair

Business Innovatie

Gepubliceerd op: 3 november 2021

Infinity Repair is een innovatief concept dat met een hightech precisie het goede hout van een bestaand kozijn bespaart. In de praktijk is dit vaak tot 80%. In de bestaande werkwijze van veel vastgoedonderhoudsbedrijven, aannemers e.d. bleek dat de aanpak van Infinity Repair een zodanige andere visie vraagt dat het de implementatie in de markt vertraagde. Vanuit deze partijen kwam regelmatig de vraag of niet alle kozijnen van de betreffende woning in onze visie op het verduurzamen opgepakt konden worden: het glas, de slechte ramen en deuren, maar ook de hele slechte kozijnen die niet meer in aanmerking kwamen voor een kozijnherstel volgens Infinity Repair. Een totaaloplossing dus, gericht op het zoveel mogelijk besparen van de goede onderdelen. Infinity Repair, Jansen Glas en De Deurenspecialist slaan nu de handen ineen om dit totaalconcept uit te rollen: het Kozijn herstel plan. 

Kozijn herstel plan biedt een totaalaanpak voor het renoveren van gevels met kozijnen, glas, deuren en draairamen. Dit is veel breder dan het aanbod van Infinity Repair, maar het past wel bij de visie die Infinity Repair nastreeft om bestaande kozijnen op een hoogwaardige en duurzame manier te hernieuwen. 

Naast de duurzaamheidsambities zal het Kozijn herstel plan ook een concurrerende prijs moeten kunnen aanbieden tegen de reguliere verspillende producten. Het is dus niet alleen de visie, maar ook organisatorische efficiency wat de boventoon voert. Denk aan werkvoorbereiding en uitvoeringsprocessen van de drie partijen die steeds meer in elkaar geschoven en op elkaar afgestemd moeten worden. Building Changes heeft hierbij de rol van procesbegeleider. Dat is mede mogelijk gemaakt door een subsidie vanuit de regeling Circulaire ketenprojecten.

Building Changes helpt in het opzetten en ondersteunen van innovatieve samenwerking tussen verschillende bedrijven in de bouwkolom, op weg naar een meer duurzame gebouwde omgeving. Daarbij zijn er vaak mogelijkheden om voor een deel van onze inzet subsidie te verkrijgen.  

Meer weten over het Kozijn herstel plan of over de mogelijkheden om jouw innovatieve samenwerking een boost te geven? Neem contact op met Nico Heijmen, nh@infinityrepair.eu, of met Sybren Steensma, sst@buildingchanges.nl