-->

Bouwen aan verandering

Ondersteuning woningbouwopgave Provincie Zuid-Holland

Duurzaam bouwen

Gepubliceerd op: 17 november 2022

Donderdag 17 november onderstreepte Provincie Zuid-Holland de urgentie van haar ambities op het gebied van de bouwopgave tijdens de 6e Verstedelijkingsconferentie. De woonvoorraad moet uitgebreid worden, maar wel binnen de context van de noodzakelijke energietransitie en op een toekomstbestendige, klimaatbestendige manier. 

Building Changes ondersteunt de provincie bij dit doel, onder meer door de ondersteuning van de Challenge Toekomstbestendige Woningbouw. Taco Pino, architect bij LiteHome is een van degenen die heeft deelgenomen aan de challenge om bij te dragen een de woningbouwopgave. Hij ontving een subsidie van € 75.000 uit handen van Anne Koning, gedeputeerde van de Provincie Zuid-Holland. Building Changes ondersteunt LiteHome bij de verdere invulling daarvan.

De woningbouwopgave (zowel in nieuwbouw als renovatie) kan niet los gezien worden van het arbeidsmarktvraagstuk. Hebben we genoeg van de juiste mensen om de opgave in te vullen? En hebben we die getraind in de juiste skills die we straks nodig hebben? In het Europese project Bus Go Circular ontwikkelen we een trainersframework voor de skills van de toekomst.

Meer weten? Neem contact op met Sybren Steensma via sst@buildingchanges.nl.