-->

Bouwen aan verandering

Ben jij klaar voor de invoering van de Wet Kwaliteitsborging?

Informatiemanagement

Gepubliceerd op: 6 juli 2022

Als kennispartner in de bouw en deelnemer in de WkbCampus is Building Changes al geruime tijd bezig met de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Naast individuele trajecten bij aannemers, corporaties en gemeenten doen we ook projecten in een breder verband zoals voor de BNA en de Ambassadeursnetwerken Wkb. Onze dienstverlening behelst onder andere begeleiding van proefprojecten, het geven van voorlichting en het ondersteunen van organisaties bij de implementatie van de Wkb. Omdat er zoveel informatie versplinterd is over het internet, hebben we op www.WkbPlaza.nl de belangrijkste links overzichtelijk bij elkaar gebracht.

Naast de veranderingen in het vergunningenstelsel en de introductie van een externe kwaliteitsborger, zijn er ook nog zaken in het privaatrecht die wijzigen. Het is van belang dat je je vóór de beoogde inwerkingtredingsdatum van 1 januari 2023 voorbereidt op onder andere de waarschuwingsplicht en het consumentendossier. Nu die datum snel dichterbij komt, voorzien we in de tweede helft van het jaar grote drukte om iedereen tijdig op het juiste niveau te krijgen. Maak dus gebruik van de zomer om de algemene informatie tot je te nemen, sluit aan bij een ambassadeursnetwerk en probeer nog een proefproject te starten!

Het nieuwste format in ons aanbod is een vragenuur voor marktpartijen en gemeenten, wat we voor de zomer uittesten. Dit heeft al een paar goede gesprekken opgeleverd met mooie vragen én antwoorden. Er is nog één gelegenheid om de meest acute vragen te stellen: vrijdag 8 juli van 9:00 – 10:00 uur houden we een vragenuur met een kwaliteitsborger. Meld je aan bij er@buildingchanges.nl.