-->

Bouwen aan verandering

Digitale vaardigheden ontwikkelen voor de energietransitie

Informatiemanagement

Gepubliceerd op: 6 juli 2022

Building Changes is, samen met kennisorganisatie ISSO, partner van het EU-consortium ARISE (Awakening – Relevant – Innovative – Scalable – Equitable). In het consortium werken experts uit verschillende EU-landen en kandidaatlanden samen om een breed gedragen, Europees platform neer te zetten. Daarmee worden medewerkers in de bouw geholpen om hun digitale vaardigheden te ontwikkelen zodat ze met de energietransitie aan de slag kunnen.

In ARISE wordt de digitale transitie verbonden met de energietransitie in de bouw. De blockchain technologie die aan het platform ten grondslag ligt, moet het vastleggen en aantoonbaar maken van digitale vaardigheden ondersteunen.

In het consortium werken experts uit de volgende EU-landen en kandidaatlanden samen om een breed gedragen, Europees platform neer te zetten: Denemarken, Ierland, Italië, Nederland, Noord-Ierland, Noord-Macedonië en Portugal. Een aantal keer per jaar komt het consortium fysiek bij elkaar om de voortgang te bespreken, kennis te delen en de vervolgacties af te stemmen. Afgelopen juni was de beurt aan Skopje, Noord-Macedonië waar Jaap Kolk van Building Changes de Nederlandse delegatie mocht vertegenwoordigen. Het consortium heeft in Skopje mogen genieten van de Zuid-Europese keuken en gastvrijheid en van presentaties van de Macedonische Kamer van Koophandel, brancheorganisaties voor bouwers, constructeurs en architecten en het Ministerie van Energie.

Het project is nu een half jaar onderweg op een looptijd van 30 maanden. De komende tijd zal vanuit Nederland de focus liggen op het maken van een raamwerk van digitale/BIM vaardigheden en het toetsen ervan in de praktijk. Heb je interesse mee te denken of wil je meer weten over ARISE? Neem dan contact op met Dynamisch Verbinder Jaap Kolk via tel: 06-22907379 of e-mail: jk@buildingchanges.nl