-->

Bouwen aan verandering

WkbCampus onafhankelijk procesbegeleider Wkb-proefproject

Informatiemanagement

Gepubliceerd op: 14 december 2021

In Krimpen a/d IJssel werken de Gemeente Krimpen aan den IJssel, aannemer Hemubo, woningcorporatie Stichting QuaWonen en KiK-kwaliteitsborger TÜV Nederland in een integraal Wkb-proefproject aan het groot onderhoud en verduurzaming van 33 woningen. Dit alles onder de paraplu van het Ambassadeursnetwerk Rotterdam. Projectleider Wkb Edwin Ridder begeleidt namens de Stichting WkbCampus het proces waarbij hij de aanpak dynamisch verbinden van Building Changes inzet.

Edwin: “Tijdens de eerste bijeenkomst hebben we gezamenlijk de aanpak en de fasen in het bouwproject doorgesproken. Maar ook de rol die iedere partij inneemt in het proces. In de fase van de realisatie blijf ik het proces volgen en bijstaan. Ik bezoek de bouwplaats en kijk ter plekke hoe het proces verloopt. Daarmee bedoel ik niet zozeer het technische aspect. Meer hoe mensen met elkaar samenwerken, hoe verloopt de onderlinge communicatie? Ik kijk waar mensen hun tijd aan besteden en waar ze moeite mee hebben. Daar waar nodig probeer ik bij te sturen en te helpen."

De ervaringen uit het proefproject leveren waardevolle input voor aanpassingen van het interne kwaliteitssysteem van QuaWonen en Hemubo. En natuurlijk leert ook de gemeente van dit proefproject.

Lees hier het volledige artikel