-->

Bouwen aan verandering

Vacature: Dynamisch Verbinder Informatiemanagement

Informatiemanagement

Gepubliceerd op: 22 september 2021


Wil jij ook deel uitmaken van ons groeiende, dynamische team en daarbij ambitieuze organisaties verbinden en op weg helpen om hun kansen optimaal te benutten? 

Wij zoeken een zelfstandige professional met bij voorkeur medior ervaring in begeleiding van organisatorische vraagstukken binnen de bouw (B&U).

Over Building Changes 
Building Changes is gevestigd op de Bouwcampus in Delft. We werken nauw samen en zijn actief in de bouw- en infrasector. Building Changes bouwt aan verandering door organisaties en mkb-bedrijven in de bouw- en infrasector te ondersteunen in hun transitieprocessen. We helpen organisaties toekomstbestendig te worden.  

We zijn georganiseerd in verschillende thema’s, waar vanuit we mkb-bedrijven ondersteunen met de laatste kennis en die toepasbaar maken voor bouw- en infraprojecten. Deze functie is gefocust op het thema ‘Informatiemanagement’- professioneel kennis uitwisselen en borgen, via de digitale snelweg.  

Onze focus ligt bij het optimaliseren van de samenwerking tussen alle partijen binnen de bouwketen. Dit doen we onder andere door het opzetten van samenwerkingstrajecten tussen gemeenten en mkb-bouwondernemingen. 
 
Onze adviseurs zijn Dynamisch Verbinders. Zij begeleiden organisaties bij de veranderprocessen voor de organisaties en de bouwketen. 

Wij zoeken..

De B&U-sector staat de komende jaren voor een aantal uitdagingen die een grote impact hebben op zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers. Zowel overheden, vastgoedpartijen als aannemers in de B&U staan voor de uitdaging om digitaal bouwen en beheren goed te integreren in de bedrijfsvoering op alle niveaus, van strategisch tot operationeel niveau.

Om de implementatie en samenwerking op deze gebieden te faciliteren, zoeken wij ter uitbreiding van ons team Informatiemanagement:

Een ervaren Adviseur / Procesbegeleider (32 – 40 uur per week) met kennis en ervaring in het begeleiden van organisaties in een veranderende omgeving.

Wat is jouw rol als nieuwe Dynamisch Verbinder?:  

 • Je begeleidt gemeentes, vastgoedpartijen, aannemers, toeleveranciers en kennispartijen bij het maken van strategische keuzes op gebied van digitaal bouwen en beheren.
 • ​Je initieert en begeleidt samenwerkingsverbanden.
 • Je ondersteunt in het ontwerpen en inrichten van werkstructuren, rollen en werkprocessen waarin digitaal bouwen en beheren geïntegreerd worden in de bedrijfsvoering.
 • Je begeleidt het proces en coacht bij de implementatie van digitaal bouwen en beheren, door te adviseren en samenwerkingen te begeleiden.  
 • Je faciliteert kennisontwikkeling en kennisdeling op gebied van digitaal bouwen en beheren/BIM.
 • Je borgt de kennis, ervaringen en informatie.
 • Je helpt mee bij het ontwikkelen van materiaal en tooling.

Wie ben jij?
Je hebt minimaal een  hbo-diploma met aantoonbare ervaring in begeleiding en advies op organisatievraagstukken. Je belangrijkste competenties zijn: samenwerken, omgevingsbewustzijn, organisatiesensitiviteit, communicatieve vaardigheden, verandermanagement, procesbegeleiding, reflecterend vermogen en innovativiteit.

Je hebt met name organisatorische kennis. Kennis en ervaring in relatie tot het vakgebied Bouw Informatie Management (BIM) is een pré. Je hebt ervaring in het begeleiden van individuen en teams bij organisatie- en rolveranderingen en kunt project overstijgend denken. 

Wat wij jou bieden:

 • Een uitdagende en verfrissende werkomgeving met veel ruimte voor initiatief.
 • ​Een gezellig en betrokken team van professionals om mee samen te werken.
 • Kansen om je verder te ontwikkelen in kennisgebieden, vaardigheden en ondernemerschap.
 • Passende arbeidsvoorwaarden.

Solliciteren?
Ben of ken jij de persoon die wij zoeken?
Stuur je CV en motivatie naar Lisanne Dorlas, ld@buildingchanges.nl, 06 33 96 21 05. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je terecht bij Jaap Kolk, jk@buildingchanges.nl.

We hopen je snel te ontmoeten!