-->

Bouwen aan verandering

Stichting RGS biedt hulpmiddelen voor woningbouwprojecten

Sociale Innovatie

Gepubliceerd op: 5 september 2022

Woningen onderhouden en verduurzamen met hoge kwaliteit, voor minder geld én met minder benodigde begeleiding vanuit de corporatie. Met dat doel voor ogen werkt Stichting RGS (resultaatgericht samenwerken) aan hulpmiddelen waarmee elk bouw-, installatie- en onderhoudsbedrijf haar praktische kennis en ervaring beter kan inbrengen in woningbouwprojecten. Naast certificeringen, een leercirkel en organisatieadvies zijn nu nieuwe hulpmiddelen beschikbaar. Building Changes helpt partijen hierbij in vertrouwen samen te werken.

Een van de verbeteringen is het nieuwe standaardcontract met nieuwe Algemene Voorwaarden. Daarin staan afspraken over veilig, gezond en eerlijk werken met elkaar. Aanbieders blijven nu veel risico’s bespaard, onder andere door deelname van de Arbeidsinspectie aan de ontwikkeling. Zo zijn er minder boetes en minder vertragingen in de bouw en is er een goede werkplek voor iedereen ontstaan. 

Begin oktober komt ook het nieuwe Kwaliteit in Balans handboek met meer dan 100 prestatienormen beschikbaar. Dat is na zes jaar weer helemaal bij de tijd met de juiste KPI’s voor principeafspraken tussen corporaties en bedrijven. Juist in deze drukke tijden zijn duidelijke keuzes en ambities van belang om het werk in een keer goed te doen volgens wederzijdse verwachtingen.

Building Changes ondersteunt zowel corporaties als bouw-, installatie- en onderhoudsbedrijven om in vertrouwen samen te werken. Op basis van een persoonlijk intakegesprek stellen we de behoeftes vast. Procesbegeleiding, serious gaming, assessment en coaching kunnen onderdeel uitmaken van het programma. We combineren de kennis van resultaatgericht samenwerken met de inzet van soft skills en ondersteunen zo een succesvolle implementatie van RGS in de praktijk.

Meer weten? Bel Remko Zuidema via tel.: 06-46137157.