-->

Bouwen aan verandering

Meet the team! Ruud Blom

Sociale Innovatie

Gepubliceerd op: 13 oktober 2022

Dynamisch Verbinder Ruud Blom woont in Den Bosch. Hij is alleenstaande vader van vier kinderen; drie jongens en één meisje. De oudste woont op zichzelf in Amsterdam, de jongste zit nog op de basisschool. Dat geeft een mooie dynamiek, lekker gezellig dus! In zijn vrije tijd gaat Ruud graag sporten of naar het bos of allebei tegelijk. Hij leest veel en houdt ook van schrijven, gedichten vooral. Om in balans te blijven, doet hij dagelijks aan yoga en mediteert hij. Hij houdt van gezelligheid en heeft een bourgondische levensstijl, in het weekend tenminste.

Verbinden als rode draad
Ruud heeft al veel dingen mogen doen in zijn werkende leven. De rode draad is altijd verbinden geweest. In het salesvak (o.a. KPN en Vodafone) verbond hij een idee aan een behoefte, in het managementvak (o.a. bij T-Mobile en eigen bedrijven) verbond hij motivatoren aan bedrijfsdoelen en in het trainersvak (o.a. bij Mercuri International) verbond hij leerdoelen en mensen aan elkaar om een optimale leeromgeving te creëeren. Dat komt allemaal mooi samen in zijn huidige rol binnen Building Changes.

Waarde toevoegen
Sinds 1 juli werkt Ruud bij Building Changes binnen het thema Sociale Innovatie. Inmiddels is hij al bij een flink aantal projecten betrokken; MDIEU, de Ambachtsregeling, Digicampus, MKB Infra. Hij hoeft zich niet te vervelen! Het meest trots is Ruud op dat hij met zoveel mooie mensen zoveel goeds kan doen voor deze sector die het zo hard nodig heeft. Ook vindt hij het fijn dat hij hier en daar al wat waarde heeft kunnen toevoegen in de eerste maanden. 

Een wereld te winnen
Het leukste aan Building Changes vindt Ruud de mensen die zich allemaal met veel passie bezighouden met het verduurzamen van de sector op allerlei vlakken, vanuit verschillende expertises. “Iedereen is behulpzaam en heeft echt wat voor elkaar over.” Daarnaast vindt hij het heel leuk om nieuwe dingen te leren. “De bouw- en infrasector is voor mij onbekend, dus daar valt voor mij een wereld te winnen.” 

Comfort vinden in discomfort
Dynamisch Verbinden als methode is Ruud nog aan het ontdekken. Hij denkt wel steeds meer vanuit de driehoek en stelt steeds vaker de vier vragen van deze methode. Comfort vinden in discomfort vindt hij boeiend, van ijsbaden tot parachutespringen tot dagenlang vasten in stilte. Hij zoekt graag grenzen op om zichzelf te ontdekken en komt steeds een beetje dichterbij. Zoals Oscar Wilde zei: "Wees jezelf! Ieder ander is al bezet."