-->

Bouwen aan verandering

Infinity Repair

Business Innovatie


Aanleiding

Building Changes kijkt naar de bestaande markt en de toekomst daarvan als gevolg van allerlei ontwikkelingen. In het werkveld Business Innovatie houden wij trends nauwlettend in de gaten. Wij zijn in staat om deze trends en ontwikkelingen in een business plan op te nemen en te verbinden met de sector. Oftewel, we kijken naar de succesvolle kansen van nieuwe producten, -technieken of -verdienmodellen. Wij zijn in staat om dit van idee naar uitvoering te brengen. Een voorbeeld hiervan is Infinity Repair. De maatschappelijke wens om een hoogwaardiger, duurzamer en circulaire renovatie van bestaande kozijnen uit te voeren. Het totaalconcept van Infinity Repair is hierop ontwikkeld. Het resultaat is ook een sneller verwerkingsmethodiek waarmee de arbeidsproductiviteit is toegenomen en uiteindelijk ook een lagere TCO realiseert omdat het overgrote deel van het bestaande kozijn wordt hergebruikt.

Doel
De verbinding maken met ontwikkelingen, zoals duurzaamheid, digitalisering, big data, procesoptimalisering, het beperken van afvalstromen (circulariteit), gebruik van natuurlijke materialen en dit op een praktische en toepasbare manier met de sector (uitvoering, gebruiker en vastgoedeigenaar) verbinden om bij te dragen aan een betere leefomgeving voor mens en dier.

Aanpak
Infinity Repair is één van de praktische en toepasbare ideeën vanuit het werkveld Business Innovatie. Infinity Repair levert een geprefabriceerd deelelement vanuit een totaal conceptaanpak om het aangetaste of kwetsbaarste gedeelte van het bestaande houten kozijn te vervangen. Zo hoeft er niet over te worden gegaan naar een compleet nieuw kunststof- of houten kozijn.

Het totaalconcept van Infinity Repair is ontwikkeld in het kader van duurzaamheid en circulariteit. Infinity Repair scoort dan ook op de drie hoogste tredes van de "Ladder van Lansink".

Het deelelement van Infinity Repair komt tot stand door een ontwikkeld gedigitaliseerd proces waarmee de fabrieksmatige samenstelling wordt voorbereid en het product tot stand komt. Volgens het KOMO innovatie productcertificaat wordt zowel het deelelement geproduceerd als de verwerking van de montagemethodiek. Voor de verbinding met het bestaande kozijn is een detaillering met een bijbehorende freesmal ontwikkeld. Hiermee wordt als het ware een constructieve verbinding gemaakt met het overige bestaande goede deel van het kozijn. Dit is een unieke werkwijze die alleen door Infinity Repair wordt toegepast.

Het systeem is ontwikkeld voor de vakman die door middel van een training en opleiding licentiehouder wordt: schilders, vastgoedbedrijven, onderhouds- en aannemersbedrijven. Alleen een licentiehouder kan of mag het totaalconcept van Infinity Repair onder de KOMO licentie aanbieden, leveren en/of monteren. Woningcorporaties en VVE-beheerders zijn de uiteindelijke afnemers.

Resultaat
Het resultaat van deze Business Innovatie van Building Changes is dat Infinity Repair nu een opzichzelfstaande organisatie is.

Rol Building Changes
De technieken en trends zijn met behulp van ons advies toegepast. Nico Heijmen van Building Changes is de bedenker en oprichter van Infinity Repair. Uiteindelijk opereert Infinity Repair nu als zelfstandige organisatie onder leiding van Building Changes.

Lees meer op www.infinityrepair.eu

Partners

 
Infinity Repair bij Doe Maar Duurzaam (RTLZ):