-->

Bouwen aan verandering

Pilot Passport for Work live

Sociale Innovatie

Gepubliceerd op: 7 april 2022

De web-app van Passport for Work is live! Hiermee worden slimme matches gemaakt op basis van betrouwbare informatie over skills. Op een makkelijke, uitdagende en innovatieve manier vinden werkzoekenden online waar hun talenten en hun vaardigheden liggen zodat ze gerichter op zoek kunnen gaan naar de perfect passende droombaan. Passport for Work bemiddelt voor 24 functies binnen de zorg, bouw en techniek, maar deze pilot wordt in de toekomst uitgebreid. Building Changes is een van de tien betrokken partners in het project die tot doel heeft om de arbeidsmogelijkheden beter te laten aansluiten op de vraag van de regio Eindhoven.

Vernieuwend loopbaanplatform
Passport for Work wil de principes van de skill based economy inzetten om de arbeidsmarkt in de regio Eindhoven duurzaam te verbeteren. In eerste instantie voor de mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, later voor iedereen. Passport for Work werkt aan een vernieuwend loopbaanplatform waar professionele ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid centraal staan.

Passende werknemers
Aan de basis van het paspoort staat een persoonlijk skillsprofiel waarin met behulp van gamification, door video’s, spelvormen en coaching een compleet beeld wordt geschetst van iemands talenten en mogelijkheden, zijn of haar ‘skills’. Dit profiel wordt aangevuld met gegevens zoals genoten opleiding en werkervaring. Het paspoort biedt de werkzoekende de mogelijkheid naar ander werk of andere passende beroepen uit te kijken op basis van zijn persoonlijke profiel. Dat kunnen beroepen binnen de eigen sector zijn, maar ook daarbuiten. Ook kunnen straks op maat gemaakte eLearnings (online scholing) gevolgd worden op de Passport for Work website. Al deze informatie kan vervolgens, met toestemming van de werkzoekende, gedeeld worden met werkgevers, die zo bijgestaan worden in hun zoektocht naar passend personeel. Passport for Work helpt werkgevers hun vacatures scherper vorm te geven met name op het gebied van benodigde skills.

Meedoen aan de pilot?
Dynamisch verbinders Rens Metz en Debbie van der Meulen kunnen je alles vertellen over Passport for Work, ook hoe jij als werkgever gebruikt kunt maken van deze matchmaking tool. Neem contact met een van hen op voor meer informatie.