-->

Bouwen aan verandering

Doe mee met het programma INFRAKR8!

Sociale Innovatie

Gepubliceerd op: 7 juli 2022

INFRAKR8 is het stimuleringsprogramma voor MKB-bedrijven in de infra- en bestratingssector. Aan de hand van een achtstappenplan zet je stappen naar toekomstbestendig personeel en een toekomstgerichte onderneming. Je ontvangt een scan en een advies over duurzame inzetbaarheid voor je personeel. Daarnaast biedt het programma een aantal workshops op bedrijfsniveau gericht op de belangrijkste prioriteiten die jij wilt stellen als ondernemer. Deze workshops zijn afgeleid van de VOLANDIS-thema’s: kijk vooruit, houd plezier en werk veilig. Ze worden maatwerkgericht ingevuld en afgestemd op jouw bedrijf, zowel op de strategie voor de lange termijn als op de korte termijn behoefte. 

De eerste bijeenkomsten van ‘Maak je mensen toekomstbestendig’ van INFRAKR8 zijn inmiddels geweest. INFRAKR8 is de naam van een campagne die op initiatief van MKB Infra en Straatwerk Nederland een jaar lang gaat draaien. Tijdens de bijeenkomsten, bestemd voor directies en HR-medewerkers, hebben we aandacht besteed aan de ontwikkeling en inzetbaarheid van medewerkers in de Infra. 

Het doel van INFRAKR8 is bedrijven stimuleren en ondersteunen om duurzaam aandacht te besteden aan de ontwikkeling en inzetbaarheid van de medewerkers. Met als resultaat meer werkplezier, betere binding, betere resultaten, betere positionering als potentiële werkgever en voorkomen van problemen en hoge kosten.

Een aantal sprekers vertelde over hoe je medewerkers duurzaam inzetbaar kunt maken en houden. Kim Middelkamp van Sallandse Wegenbouw B.V. inspireerde deelnemers met het voorbeeld hoe zij binnen Sallandse Wegenbouw omgaan met ontwikkeling en inzetbaarheid van medewerkers. Debbie van der Meulen van Building Changes deelde vervolgens in een interactieve sessie kennis over het belang van werkplezier en hoe je hier invulling aan kunt geven. Mariette Stam en Albert Kloosterboer van Volandis vertelden meer over het aanbod van het O&O fonds ter ondersteuning van werkgevers en werknemers. Tenslotte belichtten Kees van Dongen van Personeelskracht en Remco Matsinger Van Building Changes het inhoudelijke programma van INFRAKR8. 

Een van de deelnemers was Teunis van der Pol: “Zeer interessant om bij de sessies te kunnen zijn. De mogelijkheid om met andere ondernemers te klankborden over deze onderwerpen heb ik als zeer waardevol ervaren.”

Tijdens de sessie zijn vouchers uitgereikt aan de deelnemende bedrijven. Deze voucher kunnen zij inwisselen voor een kosteloze bedrijfsscan. Deze scan wordt persoonlijk afgenomen door een afgevaardigde van INFRAKR8 en brengt in kaart waar de kansen liggen ten aanzien van het vergroten van de inzetbaarheid van medewerkers. Hierbij wordt uitgegaan van 8 stappen. Dit programma biedt bedrijven de ondersteuning om een duurzamere manier van werken te realiseren. Denk hierbij aan duurzaamheid op het gebied van strategie, vitaliteit, opleiding, HR, leiderschap, veiligheid, voorlichting en ontwikkeling.
Mail Remko Matsinger via rem@buildingchanges.nl om een voucher te ontvangen en meld je aan!