-->

Bouwen aan verandering

Excellent vakmanschap ondersteund met subsidie

Sociale Innovatie

Gepubliceerd op: 7 juli 2022

Building Changes heeft zowel voor Straatwerk Nederland als voor een viertal ambachten in de restauratiesector (leidekkers, glazeniers, rietdekkers en smeden) een subsidieaanvraag geschreven om hen te ondersteunen in hun groei in ondernemerschap. Beide aanvragen zijn gehonoreerd! Dat betekent dat we de komende tijd in nauw overleg een programma optuigen om ondernemers in deze sectoren verder te laten groeien in ondernemerschap en professionalisering van de eigen bedrijfsprocessen. Zo wordt excellent vakmanschap ondersteund door excellent ondernemerschap.

We hebben ontzettend veel mensen in Nederland die gepassioneerd zijn over hun vak en die dagelijks bezig zijn om zich verder te bekwamen. Deze vakmensen zijn veelal niet bezig met nieuwe instroom, met hoe ze de beste ondernemer kunnen zijn binnen hun vakgebied of met het professionaliseren van bedrijfsprocessen. Zij hebben veel kennis over techniek en de manier van uitvoering, maar de rest is een randvoorwaarde.

De overheid heeft een aantal ambachten benoemd die vanuit RVO een extra steuntje in de rug konden krijgen bij de ‘randvoorwaarden’ van het vak. O.a. de stratenmakers, maar ook een aantal ambachten in de restauratiesector werden benoemd als ambacht die aanspraak konden maken op een subsidie om ondernemerschap in het ambacht verder te optimaliseren. Wij kijken ernaar uit om deze vakmensen te ondersteunen!

Lees hier meer over de RVO-subsidie