-->

Bouwen aan verandering

Passport for Work – wat kun jij ermee als bedrijf?

Sociale Innovatie

Gepubliceerd op: 10 juli 2023

Passport for Work is een platform waar werkgevers en werknemers elkaar ontmoeten. Doel is om het onbenut arbeidspotentieel in contact te brengen met potentiële werkgevers en om de mobiliteit tussen sectoren op de arbeidsmarkt te verbeteren. Hiermee komt meer arbeidspotentieel beschikbaar voor belangrijke beroepen in o.a. de bouw, infra, groensector en de installatietechniek die nodig zijn om de belangrijke transities te maken die nodig zijn voor de toekomst. 

Het project is gestart met partners in de regio Eindhoven en bevindt zich nu in een tweede fase van opschaling, van verbreding naar meerdere regio’s. Daarmee is het platform ook interessant geworden voor organisaties en werknemers uit andere regio’s.

Een nieuwe kijk op de arbeidsmarkt

Hoe het werkt: potentiële werknemers die zich aanmelden op het platform maken een skillsprofiel en kunnen dit, als zij dat willen, openstellen voor werkgevers die op hun beurt vacatures beschikbaar hebben voor beroepen in de bouw, infra, groen en installatietechniek. Het betreft nu ongeveer 15-20 beroepen op verschillende Mbo-niveaus. Dit biedt (potentiële) medewerkers de kans om zich op een andere manier op de arbeidsmarkt te laten zien, namelijk op basis van hun eigen persoonlijke skillsprofiel.

Bouwen aan een sterke database

We beginnen met het vullen van de database, dus we kunnen niet direct wonderen verwachten, maar het biedt een goed fundament om een wezenlijke bijdrage te leveren aan het verbinden van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt vanuit het oogpunt van skills. Doordat we breder kijken dan diploma’s en werkervaring, vergroten we ook de kans op succes voor bedrijven die personeel zoeken dat potentieel heeft om zich te ontwikkelen in de sector. Er zijn veel meer mensen die geschikt kunnen zijn voor banen in bouw, infra en groen, omdat ze er aanleg en interesse voor hebben.
Dat vraagt wel aandacht voor begeleiden en ontwikkelen, maar daar helpt Building Changes graag bij.

Ontdek de mogelijkheden

Wil jij als werkgever meedoen aan deze verbreding? Meld je dan bij Gerard van Barneveld (gb@buildingchanges.nl) of Remko Matsinger (rem@buildingchanges.nl). Zij kunnen je verder op weg helpen.

Meer informatie over het Passport: https://passportforwork.nl/