Bouwen aan verandering

Vacature: Dynamisch Verbinder Informatiemanagement (32 – 40 uur per week)

Informatiemanagement

Gepubliceerd op: 7 januari 2021


Wil jij ook deel uitmaken van ons groeiende, dynamische team en daarbij ambitieuze organisaties verbinden en op weg helpen om hun kansen optimaal te benutten? 

Wij zoeken een zelfstandige professional met bij voorkeur medior ervaring in begeleiding van digitaliseringsvraagstukken en/of vraagstukken op gebied van kwaliteitsborging en specifiek binnen de bouw (B&U).

De B&U-sector staat de komende jaren voor een aantal uitdagingen die een grote impact hebben op zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers. Zowel overheden, vastgoedpartijen als aannemers in de B&U staan voor de uitdaging om de Wet op de Kwaliteitsborging als ook processen rondom Bouw Informatie Management (of model) goed te integreren in de bedrijfsvoering op alle niveaus, van strategisch tot operationeel niveau.

Om de implementatie en samenwerking op deze gebieden te faciliteren, zoeken wij ter uitbreiding van ons team Informatiemanagement:

Een ervaren Adviseur / Procesbegeleider (32 – 40 uur per week) met kennis en ervaring op gebied van Kwaliteitsborging en/of BIM in de B&U-sector.

Onze adviseurs zijn Dynamisch Verbinders. Zij weten marktbehoeften en marktvragen op gebied van o.a. duurzaamheid, energietransitie, sociale innovatie, digitalisering en circulariteit te verbinden met organisatie-inrichtingsvraagstukken en het toegankelijk maken van kennis. Zij begeleiden organisaties bij het integreren en borgen van leer- en veranderprocessen in organisaties.

Tot de rol van de nieuwe Dynamisch Verbinder behoort het:  

 • Begeleiden van gemeentes, vastgoedpartijen, aannemers, toeleveranciers en kennispartijen bij strategische keuzes op gebied van Kwaliteitsborging en/of Bouw Informatie Management.
 • ​Initiëren en begeleiden van samenwerkingsverbanden.
 • Mede ontwerpen en inrichten van werkstructuren, rollen en werkprocessen waarin kwaliteitsborging en/of BIM geïntegreerd worden in de bedrijfsvoering.
 • Begeleiden van het proces van implementeren van BIM en/of kwaliteitsborging door te coachen, te adviseren en samenwerking te begeleiden.  
 • Faciliteren van kennisontwikkeling en kennisdeling op gebied van BIM en Kwaliteitsborging.
 • Mede borgen van kennis, ervaringen en informatie.
 • Mede ontwikkelen van materiaal en tooling.

Jouw profiel
Je hebt minimaal een HBO diploma met aantoonbare ervaring in begeleiding en advies op gebied van BIM en/of Kwaliteitsborging. Je belangrijkste competenties zijn: samenwerken, omgevingsbewustzijn, organisatiesensitiviteit, communicatieve vaardigheden en innovativiteit.

Je hebt met name organisatorische kennis in relatie tot het vakgebied Bouw Informatie Management en/of Kwaliteitsborging. Je hebt ervaring in het begeleiden van individuen en teams bij organisatie- en rolveranderingen en kunt project-overstijgend denken. 

Indien je niet op beide gebieden kennis en ervaring hebt, is tevens een parttime dienstverband bespreekbaar voor één van de gebieden (BIM of Kwaliteitsborging).

Wij bieden:

 • Een uitdagende en verfrissende werkomgeving met veel ruimte voor initiatief.
 • ​Een betrokken team van professionals om mee samen te werken.
 • Kansen om je verder te ontwikkelen in kennisgebieden, vaardigheden en ondernemerschap.
 • Passende arbeidsvoorwaarden.
Stuur je CV en motivatie naar Lisanne Dorlas, ld@buildingchanges.nl, 06 33 96 21 05. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je terecht bij Jaap Kolk, jk@buildingchanges.nl.