-->

Bouwen aan verandering

De menukaart is klaar!

Sociale Innovatie

Wat doet een groene dakdekker? Hoe ziet een dag van een grondwerker eruit? Wat maakt het leuk om isoleerder te zijn en wat niet? Welke vaardigheden kan je als schilder goed gebruiken? Alle antwoorden op deze en vele andere vragen vind je in één oogopslag in de menukaart bouwberoepen zij-instromers.

n opdracht van de provincie Gelderland voerden CrossOver en Building Changes afgelopen periode een pilot uit en ontwikkelden een 17-tal beroepenkaarten voor zij-instromers in de bouw. De menukaarten vind je hier.

Leidraad
De menukaart is een doeltreffend en eenvoudig hulpmiddel die werkgevers en zij-instromers helpt als leidraad in gesprekken. Zo weet je als zij-instromer immers precies waar je voor kiest. Als werkgever heb je dankzij zij-instromers een veel grotere keus aan kandidaten in deze tijd van personeelsschaarste.

Natuurlijk is deze menukaart pas een begin, het is een levend document. Beroepen veranderen immers, net zoals de maatschappij verandert. Daarnaast komen er regelmatig nieuwe beroepen bij. Houd daarom de menukaart in de gaten. Hebt u zelf suggesties voor aanvullingen, neem dan vooral contact met ons op.