-->

Bouwen aan verandering

Financiƫle boost voor ontwikkeling van onderneming en personeel

Gepubliceerd op: 25 mei 2023

Ben jij bezig jouw organisatie toekomstbestendig te maken? Of heb jij het leren van nieuwe kennis en vaardigheden hoog in het vaandel staan? Dan kun je in aanmerking komen voor de SLIM subsidie. Deze subsidie geeft een financiële boost aan de ontwikkeling van je onderneming en je personeel. Hier lees je meer over wat de SLIM subsidie inhoudt, voor welke vraagstukken de regeling interessant is en wat je hierin van Building Changes kunt verwachten.

Vanaf 1 juni a.s. is het mogelijk een SLIM leer- en ontwikkelsubsidie aan te vragen voor een samenwerkingsverband van bedrijven. Per 1 september kun je een subsidie aanvragen voor individuele mkb-ondernemingen.

Wat is de SLIM subsidie?

De SLIM subsidie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) is voor MKB bedrijven om de ontwikkeling van de onderneming en specifiek de medewerkers financieel te ondersteunen met een bedrag van € 5000,- tot € 25000,-. De subsidie is voor:

 1. het maken van een opleidings- en ontwikkelplan;
 2. loopbaan- en ontwikkeladvies voor medewerker;  
 3. het ontwikkelen van leermethodes, zoals bijvoorbeeld leermodules of kennisoverdracht om medewerkers te stimuleren kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen.

Je ontvangt een vergoeding van 60% - 80% (afhankelijk van je bedrijfsgrootte) voor zowel externe kosten als interne uren. De vergoeding ontvang je als ondernemer achteraf, na het uitvoeren van de plannen en het indienen van een einddeclaratie.

Voor welke vraagstukken is de SLIM regeling interessant?

 • Voor het toekomstbestendig maken van je onderneming.

Denk dan bijvoorbeeld aan het in beeld brengen van je strategische doelen en bedrijfsdoelen en het concretiseren hiervan in ontwikkeldoelen voor het personeel. Denk bijvoorbeeld aan vraagstukken op gebied van klimaat, duurzaamheid, circulariteit, digitalisering, samenwerken, leidinggeven, etc. Dit vraagt het nodige van je personeel aan opleiding en ontwikkeling.

 • Voor het leren van nieuwe kennis en vaardigheden, bijvoorbeeld op gebied van:
  - aanschaf en implementeren van nieuw ICT-systeem of bijv. INFRABOX;
  - het bereiken van nieuwe klantengroepen;
  - invoeren van een nieuwe stijl van leidinggeven;
  - samenwerken met opdrachtgevers of ketenpartners.

Wat kun je van ons verwachten?

 1. We inventariseren of je vraagstukken / uitdagingen hebt die passen bij de SLIM-subsidie.
 2. We maken het concept plan voor je en vragen de subsidie voor je aan.
 3. Na toekenning begeleiden we je bij de uitvoering van het plan en de implementatie in de organisatie. Hierbij zetten we onze expertise en vaardigheden in, op gebied van leren, ontwikkelen en procesbegeleiding, afgestemd op de vraagstukken in de bouw- en infrasector.
 4. We zorgen voor de rapportages en projectadministratie.

Stap 1 en 2 zijn no-cure no pay, als we bij toekenning ook de partij zijn die je kan begeleiden bij de uitvoering en verslaglegging.

Voor meer informatie staat Remko Matsinger je graag te woord. Je kunt hem bereiken via 015-7200901 of op 06-12097229.